Nordic Naturals

Produkty Nordic Naturals® to szerokie spektrum suplementów diety w różnych formach oraz smakach, zawierające różne stężenia olejów omega, dla zaspokojenia spersonalizowanych potrzeb żywieniowych.

Nordic Naturals® stawia na najwyższą jakość i innowacyjność w odniesieniu do czystości, świeżości, trwałości produktów, ich smaku oraz dawkowania. Jakość produktów poparta jest badaniami naukowymi przeprowadzanymi przez niezależne instytucje badawcze i uniwersytety, a innowacyjność firmy opiera się na najnowszych osiągnięciach naukowych.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 17

Nordic Naturals® jest jednym z wiodących producentów olejów z ryb na całym świecie. Procedury kontroli jakości zaczynają się od starannego wyboru gatunków ryb, które są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 i charakteryzują się niską zawartością toksyn. Wszystkie produkty są wyprodukowane wyłącznie z trzech rodzajów ryb, pochodzących ze źródeł odnawialnych, z których żaden nie jest zagrożony: dorsza arktycznego (Skrei) z wód norweskich oraz sardeli i sardynek pochodzących z Oceanu Południowego Pacyfiku i Oceanu Atlantyckiego.

Aby zapewnić stałą i wysoką jakość, Nordic Naturals® kontroluje produkcję na każdym etapie oraz przestrzega międzynarodowych standardów czystości i świeżości tj. norm Farmakopei Europejskiej (EPS), a także standardów ustalonych przez Radę Odpowiedzialnego Żywienia (CRN) oraz Globalną Organizację EPA i DHA Omega-3 (GOED). Normy te regulują maksymalny poziom nadtlenków, metali ciężkich, dioksyn i PCB w olejach rybich, co ma na celu zagwarantowanie konsumentom produktów najwyższej jakości.

Każda partia olejów używanych w produktach Nordic Naturals® jest monitorowana przez niezależne ośrodki badawcze pod kątem obecności toksyn środowiskowych, w tym metali ciężkich, dioksyn i PCB. W efekcie każdy produkt utrzymuje międzynarodowe standardy jakości i jest co najmniej 750 razy czystszy od ryb używanych do jego produkcji.

Nordic Naturals® szczególną wagę przywiązuje do świeżości i czystości olejów z ryb. Świeżość jest ściśle związana z zawartością nadtlenków w produkcie. Ich niski poziom (dużo poniżej norm EPS) producent osiąga przez wdrażanie produkcji w warunkach beztlenowych – w środowisku azotu. Świeżość olejów zapewnia: integralność produktu, jego skuteczność biologiczną oraz brak niepożądanego zapachu, smaku czy posmaku. Smak jest również niwelowany przez dodatek naturalnych esencji owocowych. Ponadto Nordic Naturals® wykorzystuje wyłącznie naturalne enzymy do tworzenia trójglicerydów we wszystkich produktach o wysokiej koncentracji, co zapewnia wysoką absorpcję składników.

W celu zapewnienia najwyższej czystości produktów, Nordic Naturals® stosuje kilka etapów przetwarzania olejów, od filtrów wody i gliny po destylację molekularną, bez chemikaliów czy nadmiernego ciepła. Proces oczyszczania usuwa wszelkie potencjalne toksyny środowiskowe, tłuszcze nasycone i inne niepożądane związki organiczne, pozostawiając tylko korzystne składniki oleju z ryb w jak największej ilości.

Działania Nordic Naturals® są zgodne z praktykami przyjaznymi dla środowiska, takimi jak zrównoważone pozyskiwanie składników i podejście ekologiczne. Zakład produkcyjny w Norwegii został wyróżniony za stosowanie zielonej technologii, natomiast produkty z olejem z ryb są certyfikowane przez Friend of the Sea.

Dowodem zaufania do produktów Nordic Naturals® wśród specjalistów medycznych, badaczy zdrowia i konsumentów są liczne nagrody zdobywane przez firmę.