KIRKMAN L. Reuteri Custom Blend with Prebiotic 120 kapsułek

272,23 

Suplement diety zawiera 4 szczepy bakterii probiotycznych z rodzaju Lactobacillus  (10 mld CFU w porcji) oraz prebiotyk – gumę arabską.

Czas realizacji: Na zamówienie (1-2 tygodnie)

Producent: Kirkman

Data przydatności: 31 lipca, 2024

Opis

Suplement diety – probiotyk L. Reuteri Custom Blend with Prebiotic firmy Kirkman® zawiera 4 szczepy bakterii probiotycznych z rodzaju Lactobacillus oraz prebiotyk – gumę arabską.

W porcji produktu (2 kapsułki) znajduje się 10 mld CFU (jednostek tworzących kolonie). Kapsułki z celulozy roślinnej można otworzyć, a zawartość zmieszać z jedzeniem bądź napojem.

Kirkman® to wiodący producent suplementów diety dla osób o najwyższych wymaganiach i wrażliwości na pokarmy. Wszystkie produkty są szczegółowo badane z wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii i rygorystycznych standardów (produkty Kirkman® z serii Ultra Tested® testowane są na zawartość ponad 950 zanieczyszczeń).

 

Sposób stosowania

Sposób użycia: 2 kapsułki dziennie.

Sposób przechowywania: Przechowywać w lodówce, w zamkniętym opakowaniu. Nie wyjmować środka osuszającego. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: Suplement skierowany dla osób dorosłych i dzieci od 4 r.ż. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecane jest zrównoważone odżywianie i zdrowy tryb życia.

 

Skład

Skład: 120 kapsułek

Ilość porcji w opakowaniu: 60

Skład porcji (2 kapsułki) Ilość w porcji Symbol szczepu
Lactobacillus reuteri 7 x 109 CFU KP-1E1
Lactobacillus plantarum 1 x 109 CFU Lp-115™
Lactobacillus acidophillus 1 x 109 CFU La-14™
Lactobacillus rhamnosus 1 x 109 CFU Lr-32™
Guma arabska 162,5 mg

Składniki: guma arabska, stabilizowane szczepy probiotyczne, subst. przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu, subst. poślizgowa – L-leucyna, hydroksypropylometyloceluloza (osłonka kapsułki).

 

Nie zawiera

glutenu, mleka, jaj, ryb, skorupiaków, orzechów, pszenicy, soi