KIRKMAN CD-Biotic™ 90 kaps

329,40 

Suplement diety zawiera dwa szczepy bakterii probiotycznych: Lactobacillus rhamnosus oraz Lactobacillus plantarum, a także probiotyczny gatunek drożdży: Saccharomyces boulardii (łącznie 40 mld CFU w porcji).

Czas realizacji: 1-2 dni robocze

Producent: Kirkman

Data przydatności: 31 maja, 2022

Opis

Suplement diety – probiotyk CD-Biotic™ firmy Kirkman® zawiera dwa szczepy bakterii probiotycznych: Lactobacillus rhamnosus oraz Lactobacillus plantarum, a także probiotyczny gatunek drożdży: Saccharomyces boulardii.

W porcji produktu (1 kapsułka) znajduje się 40 mld CFU (jednostek tworzących kolonie). Kapsułki z celulozy roślinnej można otworzyć, a zawartość zmieszać z jedzeniem bądź napojem.

Kirkman® to wiodący producent suplementów diety dla osób o najwyższych wymaganiach i wrażliwości na pokarmy. Wszystkie produkty są szczegółowo badane z wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii i rygorystycznych standardów (produkty Kirkman® z serii Ultra Tested® testowane są na zawartość ponad 950 zanieczyszczeń).

Działanie probiotyku wspomaga suplement diety CD-Herbal™ (Hypoallergenic).

 

Sposób stosowania

Sposób użycia: Jedna kapsułka dziennie.

Sposób przechowywania: Przechowywać w lodówce, w zamkniętym opakowaniu. Nie wyjmować środka osuszającego. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecane jest zrównoważone odżywianie i zdrowy tryb życia.

 

Skład

Skład: 90 kapsułek

Ilość porcji w opakowaniu: 90

Skład porcji (1 kapsułka) Ilość w porcji Symbol szczepu
Lactobacillus rhamnosus 18 x 109 CFU Lr-32™
Lactobacillus plantarum 18 x 109 CFU Lp-115™
Saccharomyces boulardii 4 x 109 CFU Sb-48

Składniki: szczepy bakterii i drożdży probiotycznych, nośnik – celuloza mikrokrystaliczna, subst. przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu, celuloza roślinna (osłonka kapsułki).

 

Nie zawiera

cukru, skrobi, soi, pszenicy, kazeiny, glutenu, mleka, kukurydzy, jaj, żelatyny, aromatów, barwników, ryb ani orzechów